Sanne Danz ‘schept ruimte’ sinds eind jaren tachtig. Ze studeerde ruimtelijke vormgeving aan de academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen en deed vervolgens een postacademische studie aan de gerenommeerde Rijksacademie te Amsterdam.
Sindsdien ontwierp ze ruim honderddertig decors voor toneel, mime, dans en opera; voor jong en oud, binnen en buiten, in schouwburgen, boerenschuren, fabriekshallen en caravans.
In 1989 was ze finalist voor de Prix de Rome Beeldende Kunst & Theater. Haar werk maakte deel uit van de Nederlandse inzending naar de Praagse Quadriennale PQ (International Exhibition of Scenography and Theatre Architecture) in 2003 en 2007 en was te zien op verschillende tentoonstellingen over ruimtelijk ontwerp, onder meer in het Nederlands Architectuurinstituut NAi.
Daarnaast werkt Danz als tentoonstellings--vormgever en als docent scenografie aan verschillende kunstacademies. Tentoonstellingen ontwierp Danz voor onder meer het Nederlands Vormgevingsinstituut, mode-ontwerpers Viktor & Rolf en het Fries Museum.
Voor academie Minerva maakte ze een jubileumtentoonstelling in een leegstaand flatgebouw en voor de AVRO een groot aantal schatkamers voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Sparen 2003, die in twaalf musea tegelijk getoond werd.
De laatste jaren is Danz vooral werkzaam geweest in 'de grote zaal', oftewel het klassieke prosceniumtheater. Voor het ontwerp van de voorstelling 'Alice in Wonderland' van MAAS theater en dans, dat zich speciaal tot de specifieke eigenschappen van dit soort zaal bekent, ontving ze de Gouden krekel 2016 voor 'beste podiumpresentatie'
Ook is er de laatste jaren behoefte ontstaan aan meer diepgang en reflectie op het vakgebied. Danz was van 2008 tot 1013 verbonden aan het Fonds BKVB (als extern deskundige commissie vormgeving) en aan het Theaterinstituut TiN (jurylid voor de Nicolaas Wijnbergprijs). Ze is sinds 2016 redactielid Platform-Scenography, dat zich sterk maakt voor meer zichtbaarheid en verdieping van de scenografie, ook buiten het theater. Ze was curator voor de Nederlandse inzending voor de PQ2015. Met haar interdisciplinair samengestelde team won de de Gold Medal for Best curational concept for an exhibition.